Як аферисти в Європі хочуть нажитися на українських «бляхах»

Шахраї в Європі починають скуповувати фірми з «бляхами». Як стало відомо Autonews.ua, в ЄС з’явилися бізнесмени, готові скуповувати підприємства, на які для українських водіїв оформлені автомобілі з «єврономерами». Після чого вимагають повернути автомобіль і погрожують оголосити його в розшук. Проблема в тому, що, формально, це все в рамках закону.

«У Європі з’явилися якісь нові організації, які хочуть дешево скуповувати фірми, на які оформлені «бляхи». Купивши таку фірму, вони отримують і всі зареєстровані на неї автомобілі. Після чого вони можуть заявити українському власникові «бляхи»: «Віддавай машину і плати гроші, або ми оголосимо автомобіль в розшук«. Така схема вже діяла кілька років тому. Тоді мова йшла про суми в 2-5 тис євро. Тепер усе повертається», – розповів Autonews.ua автоексперт Сергій Креймер.

За його словами, організатори там досить серйозні і можуть скуповувати фірми, на яких числиться по 300-400 іномарок.

«Нюанс в тому, що формально все це відбувається в законному руслі. Якщо автомобіль знаходиться у володінні фірми «А», і в його документах зазначено, що українець на ній їздить за дорученням, то людина нічого не зможе зробити, якщо фірма «А» передасть своє майно фірмі «Б». Таких ділків навіть не звинуватиш в тому, що це шахрайство і вимагання», – додав Креймер.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти