Гройсман хоче посилити відповідальність за порушення правил дорожнього руху

Парламент має підтримати ініціативи МВС щодо посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Про це сьогодні, 25 липня, йшлося на нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з актуальних питань посилення безпеки дорожнього руху, повідомили у прес-центрі МВС.

«Безумовно, та кількість смертей на дорогах, що ми маємо щодня, говорить про те, що наші дії мають бути більш системні, аби цю проблему здолати та створити усі умови для того, аби люди не потрапляли в ДТП. Зрозуміло, що тут дуже важливими є питання дотримання правил дорожнього руху, правил безпеки водії та інших учасників. Координація дій всіх інспекційних має дати результат, а ми маємо більше доносити інформації до людей стосовно того, як вони мають поводитися на дорогах», – зазначив Володимир Гройсман.

За його словами, урядова ініціатива впроваджуватиметься двома частинами: постійні оперативні заходи та зміни законодавства і посилення відповідальності.

«Увесь особовий склад та керівництво відповідальних структур має бути задіяний для профілактики недопущення ДТП. Ця вказівка має бути на місцях сьогодні. Ми направили в парламент законодавчі ініціативи МВС, які ще у листопаді 2017 презентував Арсен Аваков, тому будемо звертатися до Голови Верховної Ради у перші сесійні тижні, щоб розглянули цілий пакет законів щодо безпеки на дорогах, в тому числі щодо посилення відповідальності», – наголосив він.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий поінформував, що МВС в межах своєї компетенції вживає заходів щодо недопущення дорожньо-транспортних подій.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти