Чи заборонять в Україні старі маршрутки

Держава посилює контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень, зокрема вилучатиме старі й непридатні для транспортування людей автобуси.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Голова відомства Володимир Омелян провів нараду з представниками автомобільної галузі та керівниками компаній-перевізників. Там він заявив, що більшість автобусних перевезень в Україні здійснюється в небезпечних для пасажирів умовах.

«Середній вік маршруток – понад 10 років, автобусів середньої та великої пасажиромісткості – більше 20 років. Частина автобусів, які називаються маршрутками, переобладнані з вантажних транспортних засобів. Часто такі транспортні засоби не відповідають ані вимогам безпеки, ані вимогам комфорту», – наголосив міністр.

Він повідомив, що з 1 січня 2019 року маршрутки, переобладнані з вантажних авто на пасажирські, будуть евакуйовуватися на штрафні майданчики та відправлятися на металобрухт.

«Закликаю всіх перевізників уже зараз працювати над оновленням парку», – заявив Володимир Омелян.

Очільник міністерства також зазначив, що Укртрансбезпека разом із поліцією посилять контроль за ринком, зокрема з метою боротьби з нелегальними перевізниками.

У лютому уряд ухвалив постанову про лібералізацію ринку автобусних перевезень в Україні. Цей документ, на думку міністра транспорту Володимира Омеляна, приведе до того, що таке явище, як “маршрутка”, відійде в минуле.

За новими правилами, на маршрути мають виходити ті перевізники, які запропонують кращий, більш комфортний, безпечний та екологічний транспорт.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти