Скільки автомобілів викрали за рік в Україні

Понад три тисячі автомобілістів цьогоріч не дорахувалися своїх авто. Крадіжки машин, констатують у Нацполіції, нині не рідкість. За сім місяців зафіксували понад 3200 випадків. І це тільки офіційно, від тих, хто заявив, повідомляє 2+2.

Найбільше, кажуть, потерпають власники ВАЗів. Російський автопром вже не перший рік лідирує у списку найпопулярніших серед викрадачів, і причин тому кілька. Перша – походження авто. Через санкції запчастини на ці машини дістати складно, тому зловмисники знімають їх із крадених машин. Оскільки ВАЗи дешеві, їхні власники зазвичай не витрачаються на дорогі сигналізації, а інструкції, як відкрити ВАЗ знайти у Інтернеті дуже легко.

Така сама історія з третіми у списку ЗАЗами. Українськими машинами також легко заволодіти, і найчастіше її пускають саме на деталі.

Другими за популярністю у автовикрадачів є Тойоти. Із цим авто справа інша. Частину також розбирають, утім, більшість, переважно дорогі моделі нерідко беруть під замовлення.

Нерідко зловмисник застосовують наступну схему: викрадають ваше авто і залишають у одному із дворів без номерів. У такий спосіб вони себе убезпечують, адже впізнати машину без номера вкрай важко.

Більше третини викрадених машин поліція таки повернула своїм власникам.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти