В Україні відсутній контроль за якістю пасажирських перевезень у громадському транспорті, – експерт

Ухвалення законодавства із чіткими вимогами до громадського транспорту дозволить підвищити безпеку на українських дорогах. Таку думку у своєму блозі на сайті ЛІГА.net висловив прес-секретар Корпорації «Богдан» Сергій Красуля.

«В Україні контроль за якістю пасажирських перевезень у громадському транспорті практично відсутній. Відповідно до законодавства, міський транспорт має відповідати загальним технічним умовам, але жодним умов щодо його безпеки і комфорту немає», – зауважив Сергій Красуля.

Це призводить до зловживань з боку перевізників, які намагаються зекономити за рахунок комфорту пасажирів, купляючи автобуси і тролейбуси у найдешевших комплектаціях. Або навіть перелаштовують вантажні маршрутки на пасажирські, тим самим наражаючи людей на небезпеку.

Щоб вирішити проблему, потрібно законодавчо закріпити стандарти безпеки і заборонити аварійним автобусам виходити на маршрути. Треба чітко прописати строки експлуатації громадського транспорту, які не повинні перевищувати 8-10 років. Також важливо скасувати заборону на перевірки перевізників, взявши під контроль транспортні організації. І по можливості відмовлятись від маршруток у містах на користь великих автобусів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти