Мотоцикл, заправлений горілкою, встановив рекорд швидкості

Райан Монтгомері кілька місяців лагодив старенький Yamaha XS650 родом з 1980-х та переобладнував його для роботи на альтернативному пальному. А результатом його старань став рекорд швидкості на соляному озері.

Монтгомері – аматор, котрий раніше ніколи не брав участі у перегонах на мотоциклах і не вмів їх ремонтувати. Так одного разу йому пощастило знайти понівечений Yamaha XS650 у пустелі. Притягши його до своєї майстерні, американець вирішив полагодити двоколісного “коня”.

Підключивши до справи друзів, Монтгомері витратив чимало часу і більше 6 тисяч доларів на побудову мотоцикла, що працює, фактично, на самогоні. Чому саме таке пальне? Тому що Райан Монтгомері є власником винокурні і такого добра в нього чимало.

Свій мотоцикл Райан назвав “Раптова мудрість” на честь одного зі своїх напоїв. На озері Бонневіль він розраховував “розкочегарити” байк до 98 миль на годину (157,7 км/год) та несподівано досяг відмітки у 113 миль на годину (181,8 км/год).

Сп’яніння від успіху в Райана тривало недовго, оскільки вже через три дні інші ентузіасти на тому ж соляному озері змогли розігнати Honda CB750 випуску 1974 року до 230 км/год. Щоправда пальне в них було звичайне.

Джерело: Авто 24

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти