В Україні знову подорожчає проїзд

У маршрутках Києва проїзд незабаром може подорожчати до 10 гривень. Самі перевізники обґрунтовують це падінням гривні і зростанням цін.

Про це розповів директор компанії-перевізника “Трансгрупп” Володимир Назаренко.

За його словами, з нинішньою вартістю їм доводиться працювати собі в збиток.

10 гривень – була б більш економічно обґрунтована ціна. Це б дозволило нам трохи оновити автопарк, підняти зарплату водіям. У нас зараз 20% рухомого складу стоїть – нікому працювати. Водії знають, що в Європі вони можуть заробити від 800 до 1500 євро, і тому їдуть за кордон. Швидше за все вже в вересні-жовтні ціни на проїзд піднімуться. До 10 або до 9 гривень – ще будемо обговорювати “, – повідомив Назаренко.

Однак не всі вірять у версію збитковості підприємств. Так, експерт громадської компанії “Євро-патруль” В’ячеслав Коновалов переконаний, що подорожчання вартості може відбутися навіть раніше жовтня і зовсім з інших причин.

Вартість бензину тут ні при чому. Ви вірите в те, що перевізники працюють собі в збиток? Зараз вони возять пасажирів за 6-7 гривень. Це підприємство не прибуткове, а вони все одно їздять. Чи не занадто неправдоподібно. Швидше за все, причини прийдешнього підвищення інші “, – припустив Коновалов. Він вважає, що справа не в збитковості, а в бажанні “наживи”.

Існує однак і інша точка зору. Так, директор консалтингової компанії William invest expert Віктор Медведь також говорить, що компанії-перевізники з теперішніми цінами не отримують прибутку.

До кінця року обов’язково буде підвищення приблизно на 40%. Навіть, думаю, що раніше – у вересні-жовтні. Перевізники в Києві дійсно працюють, що називається, “в нуль”. Чому не закриваються? Та тому, що сподіваються на краще. Транспорт в основному старий. Якщо його продавати – все одно ніхто не купить. Тому і працюють “, – повідомив Коноваленко.

Він також припустив, що слідом за маршрутками виросте вартість поїздок і в таксі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти