Водіїв-порушників чекають погані новини

Кабінет міністрів в рамках політики безпеки дорожнього руху поновлює масштабний контроль швидкості спеціальними засобами і силами Національної поліції.

Про це заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час спілкування з пресою у Кам’янці-Подільському, повідомляє Укрінформ.

«Вже з понеділка, 8 жовтня», – сказав Гройсман.

Він пояснив, що впродовж наступного тижня режим контролю руху матиме певним чином просвітницький характер – водіїв усно попереджатимуть про перевищення. Але потім порушників почнуть штрафувати відповідно до законодавства.

Він також звернув увагу, що перевірці підлягатиме й дотримання технічних норм виводу транспорту в рейс.

У прес-службі МВС поінформували, що з 8 жовтня на аварійно-небезпечних ділянках автодоріг державного значення та у місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод працівники патрульної поліції почнуть використовувати портативні пристрої вимірювання швидкості TruCam для контролю за дотриманням водіями встановлених швидкісних режимів.

Такі пристрої використовуватимуться виключно на тих ділянках, де встановлені відповідні дорожні знаки, і перелік таких місць буде у відкритому доступі.

Окрім того, у місцях фіксації порушень швидкісного режиму також будуть службові транспортні засоби з увімкненими маячками синього кольору.

Як відомо, недотримання швидкісного режиму є головною причиною дорожньо-транспортних пригод в Україні, в яких, за статистикою, щодня гине близько десяти людей і близько 80 травмуються.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти