Стало відомо, скільки людей вбивають погані дороги

За перші сім місяців 2018 року в Україні через розбиті дороги сталося більше сотні аварій, в яких загинуло 22 людини, а 141 – залишилась травмованою.

Таку статистику наводять у сюжеті програми “Сніданок з 1+1” із посиланням на інформацію Нацполіції, повідомляє ТСН.

При цьому, зазначається, що у 2017-2018 роках Україна посіла 130 місце із 137 досліджених за якістю доріг. Український асфальт опинився в рейтингу між Мозамбіком і Єменом.

Разом з тим, “Укравтодор” активно відновлює важливі шосе та дороги. За останні два роки в Україні відремонтували понад дві тисячі кілометрів автотрас. Дорожники запевняють – це європейський рекорд. Але  не приховують: більше 90% українських шосе ще у поганому стані.

Тим часом автомобілісти продовжують давати назви горедорогам: “пральна дошка”, “місячна поверхня”, “яма на ямі” та “не дорога, а напрямок”. В Україні безліч висловів і афоризмів для характеристики поганих доріг.

“Крок за кроком міняємо ситуацію на українських дорогах. Ми розбили на сьогоднішній день відповідальність за дороги. За  місцеві відповідає голова ОДА, а за національні, регіональні та міжнародні – відповідає “Укравтодор”, – говорить українських доріг Славоміра Новака.

Відремонтувати усі 170 тисяч кілометрів українських шляхів  – справа на багато років. Але в “Укравтодорі” запевняють, що за п’ять років всі обласні центри України будуть поєднані відремонтованими трасами.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти