Цього тижня Рада розгляне важливі зміни щодо порушень ПДР

Уже в четвер, 8 листопада, Верховна рада України розгляне законопроект 7286 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення в сфері безпеки дорожнього руху».

В першу чергу, в законопроекті пропонується переглянути розміри штрафів за порушення швидкісного режиму. Так, за перевищення швидкості більш ніж на 10 км/год пропонується штраф у розмірі 340 грн замість сьогоднішніх 255 грн за 20-кілометрове перевищення. За перевищення дозволеної швидкості більш ніж на 50 км/год – штраф 3400 грн замість 510 грн, пише Автоцентр.

Штраф у розмірі 340 грн (замість 255) передбачено за порушення вимог дорожніх знаків та проїзд в недозволених місцях, а за використання телефону за кермом замість 425 грн доведеться заплатити 510.

За порушення правил зупинки, перешкоджаючи дорожньому руху, так само як і за ненадання переваги в русі транспортним засобам аварійно-рятувальних служб пропонується ввести штраф у розмірі 680 грн. У разі, якщо всі перераховані порушення спричинили створення аварійної обстановки, пропонується штраф 850 грн або позбавлення права керування на строк від 6 до 12 місяців.

3400 грн (замість 255 грн) або позбавлення права керування транспортними засобами на 6 місяців або адміністративний арешт на строк від десяти до п’ятнадцяти місяців за втечу водіїв та інших учасниками дорожнього руху з місця ДТП, до якої вони причетні.

1190 грн (замість 340 грн) за порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, автомобільних доріг і іншого майна.

За керування транспортним засобом особою, яка не має такого права, штраф 10 200 грн, а за керування після позбавлення прав – штраф 20 400 грн. Стягнення в розмірі 40 800 грн. передбачається за повторне порушення протягом року.

Згідно із законопроектом, водій на вимогу поліцейського зобов’язаний буде передати для перевірки документи, а не просто пред’явити.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти