Українським водіям готують масштабний сюрприз

Україна переходить до десятирічних гарантій підрядників щодо якості ремонту автодоріг.

Про це під час огляду автодороги Східниця – Пісочна на Львівщині зазначив міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Другий рік в Україні всі компанії, які здійснюють дорожні роботи, дають гарантії мінімально на п`ять років. А відтепер ми переходимо на десятирічні гарантії», – зазначив міністр.

За його словами, це не просто слова чи обіцянки, це зобов`язання компанії-підрядника у випадку будь-яких дефектів усувати їх за власний кошт. Цього року вперше провели перевірку всіх доріг, збудованих у 2016 році. Дефекти виявлено на мінімум чверті з них і всі вони були усунуті підрядниками. Лише незначний відсоток компаній вирішили при цьому схитрувати і вирішити конфлікт у судовому порядку. Проте вони закрили собі шлях для подальшого розвитку і участі у тендерах в Україні.

Як доповнив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, із 200 кілометрів доріг, відремонтованих торік у регіоні, дефекти були виявлені на єдиній дорозі – Броди-Тернопіль. І вони були усунуті за рахунок компанії-підрядника, яка допустила брак. Такий підхід буде до всіх відремонтованих автодоріг.
Під час робочої поїздки на Львівщину міністр інфраструктури Володимир Омелян оглянув відрізки доріг Миколаїв-Жидачів-Калуш та Східниця-Пісочне, де проводиться капітальний ремонт за рахунок митного експерименту.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти