Яка ситуація зараз на дорогах

Станом на 06-00 год. 12.12.2018  у зв’язку з проходженням  територією України активного циклону спостерігається  ускладнення погодних умов  у південних, центральних та північних областях.

Про це повідомили в Укравтодорі.

Складні погодні умови склалися у Миколаївській, Херсонській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській та Дніпропетровській областях, де випадає сніг з дощем при температурі повітря від -2 до +2°С. з  утворенням  снігового  покрову на ґрунті  товщиною  від 4 до 12 см снігу.

З 03-00 години 12.12.2018  дія активного  циклону поширюється на територію  Сумської, Чернігівської та Київської областей (місцями невеликий сніг).

Стан покриття на а/д державного значення в Одеській та західних областях  сухе. На перевальних ділянках доріг мокре.  В  зоні дії циклону  мокре, місцями засніжене.

З метою забезпечення безпечного проїзду дорогами  державного значення дорожніми підприємствами  виконувалися роботи з  обробки проїзної частини протиожеледними матеріалами  та розчищення покриття доріг від снігу.

В нічний час доби періодично виникали незначні ускладнення в русі великовагового транспорту на небезпечних ділянках доріг (спуски, підйоми) у Херсонській, Миколаївській, Полтавській та Дніпропетровській  областях, які локалізовувалися спільними діями дорожніх організацій, територіальних управлінь ДСНС та  Національної поліції.

Для оперативного забезпечення проїзду дорогами державного значення дорожніми організаціями задіяні в роботі 274 одиниці техніки та 428 робітників, в черговому режимі – 1216 одиниць техніки та 1642 робітників.

За повідомленням УкрГМЦ 12 грудня у Чернігівській, Київській, Житомирській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях сильний сніг, налипання мокрого снігу, хуртовини, пориви вітру 15-20 м/с, приріст снігового покриву 12-20 см;

вночі 12 грудня у Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Дніпропетровській областях сильні опади переважно у вигляді дощу;  На дорогах більшості областей ожеледиця.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти