Український автовиробник готує технологічні новинки

На підприємствах концерну «Еталон» зараз працюють над впровадженням двигунів екологічного стандарту «Євро-6», розробкою електробусів та проектуванням трамваїв.

Про це повідомляє Твоя МАШИНА з посиланням на Національний Промисловий Портал.

«Ми продовжуємо працювати над нашими автобусами на базі екостандарту «Євро-6». Наші плани якомога швидше закінчити сертифікацію вже здійснилися в межах нашої країни. Отримання сертифіката для європейських країн затримується, ми його очікуємо отримати в лютому… Я думаю, що в другому кварталі 2019 року почнуться продажі на європейському ринку. У нас вже підписаний договір з польською, чеською та словацькими компаніями, які готові закуповувати наші машини», – сказав Володимир Бутко.

За його словами вартість автобуса «Еталон» стандарту «Євро-6» становить близько 107,5 тис. євро, в той час, як аналогічний автобус європейського виробництва коштує близько 150 тис. євро.

«Айстра» А122.10 – це вже другий автобус великого класу, який розробили й виробили в корпорації «Еталон». У 2010 році корпорація представила 10,7-метровий напівнизькопідлоговий міський автобус БАЗ-А111.10 «Ромашка». Однак за вісім років корпорації вдалося виробити й продати всього близько десяти автобусів цієї моделі.

Віце-президент корпорації «Еталон» Валерій Купцов також розповів про плани у 2019 році почати випуск тролейбусів з автономним ходом близько 30 кілометрів. Крім того в планах корпорації почати виробництво електробусів. Не виключено, що електробуси виготовлятимуть у співпраці з китайською компанією «Shanghai Aowei Technology Development Co., Ltd», представники якої влітку цього року відвідали Чернігівський автозавод корпорації «Еталон». На базі кузова 12-метрового низькопідлогового автобуса на заводі планують також розробити 15-метровий тривісний автобус і тролейбус, а також зчленовану 18-метрову модель.

«Ми зараз виробляємо тролейбуси. Наступний крок – це тролейбус з запасом автономного ходу. Я думаю, що він з’явиться в першому півріччі 2019 року. Наступний крок – електробус. Ми почали переговори ще 2 роки тому. Як тільки з’явиться серйозний запит ринку – ми будемо до цього готові», – розповів Валерій Купцов.

Крім виробництва автобусів, тролейбусів і електробусів, корпорація «Еталон» у 2019 році планує також дебютувати у виробництві трамваїв.

Всього в корпорацію «Еталон» зараз входить 21 підприємство, в тому числі два автоскладальних заводів (в Борисполі та Чернігові), завод карданних валів “Український кардан» та Чернігівський ковальський завод. У складі корпорації «Еталон» є також власні науково-дослідний і конструкторський підрозділи, які знаходяться у Львові. Це філія «Науково-дослідний інститут автомобілебудування ТОВ «Чернігівський автозавод». Команда висококваліфікованих інженерів займається проектуванням нової автомобільної техніки, а також електротранспорту.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти