9 відмінних автомобілів, які втрачають половину вартості всього за 3 роки

Купуючи автомобіль, потрібно звертати увагу не тільки на технічні параметри, опції і рівень комфорту. Варто також замислитися над тим, як потім вигідно продати старий автомобіль, адже деякі моделі після 3 років експлуатації втрачають в ціні половину передає Твоя МАШИНА з посиланням на MMR.

1. BMW 3 Series

Німецькі моделі завжди були популярними на ринку старих машин. По-перше, через 3-5 років експлуатації це все ще надійні комфортні автомобілі. До того ж, багато б/у моделей можна купити помітно дешевше однокласників. Трирічні седани BMW 3-ї серії 2014 року продаються на вторинному ринку практично за півціни (на 46,9% менше первісної вартості). Але при бажанні можна купити навіть більш новий автомобіль. За статистикою сайту iSeeCars, BMW 3-ї серії – переможець рейтингу моделей, які власники продають, поїздивши всього рік.

2. Volkswagen Jetta

У придбанні старої машини є кілька суттєвих недоліків, один з яких – закінчення гарантії. Наприклад, Volkswagen дає 3-річну гарантію на модель Jetta, а на її силову установку – 5 років. Це означає, що протягом зазначеного часу можна не боятися занадто великих витрат на можливі ремонти. Коли ж гарантійний термін завершується, ціна машини сильно падає. 3-річні автомобілі Volkswagen Jetta 2014 року в середньому втрачають 46,4% початкової вартості при перепродажі. Навіть для машини, що не потрапляє до рейтингу найнадійніших, це істотне падіння ціни.

3. Infiniti Q50

У наш час автомобілі однієї моделі часто випускаються по кілька років поспіль без істотних змін. І відрізнити нову машину від 3-річної можна тільки по маркуванню на склі вікон. Зате можна чимало заощадити, купивши стару машину класом вище. Так, японський седан Infiniti Q50 2014 по закінченні всього 3 років в середньому втрачає 46,9% від початкової ціни.

4. Nissan Maxima

У випадку з японським седаном Nissan Maxima 2014 роки ситуація дещо інша. У 2015 році дебютувала машина нового покоління, яка отримала безліч схвальних відгуків в автомобільній пресі. Тому власники «старої» моделі втратили в ціні при продажу машини в середньому 47,9%.

5. Mercedes-Benz C-Class

Щоб купити один з Mercedes-Benz останніх моделей, потрібно заплатити чималу суму. Але це далеко не найвигідніше вкладення фінансів. За статистикою, за перший рік ці машини втрачають близько 20% вартості. Трирічні екземпляри і зовсім на 48,3% дешевші. Зате така машина дуже вигідна покупцеві, який, як і у випадку з BMW, отримує німецька якість і комфорт за помірною ціною.

6. Cadillac ATS

Cadillac ATS – компактний автомобіль, і заднім пасажирам може бути тісно. Але навряд чи це справжня причина того, що всього за три роки машина втрачає 50,4% первісної вартості.

7. BMW 5 Series

Новий седан BMW 5 серії коштує чималих грошей, особливо якщо він оснащений багатою комплектацією. Але отримати таку розкіш можна набагато дешевше, якщо пошукати на ринку 3-річні екземпляри. Власники машин 2014 року в середньому втрачають 48% початкової вартості.

8. Mercedes-Benz E-Class

Спостерігаючи за зміною вартості 3-річних автомобілів, можна зробити висновок, що розкішні седани втрачають найбільше. Серед німецьких виробників анти-рекордсменом став Mercedes-Benz E-Class. Машини 2014 року випуску зараз коштують в середньому на 48,4% дешевше початкової ціни.

9. Cadillac CTS

Найрозкішніші і комфортні автомобілі роблять в Америці і в Німеччині. Бізнес-седани з цих країн і очолили рейтинг машин, які найбільше втрачають в ціні за 3 роки. Cadillac CTS є однією з найгірших покупок з точки зору інвестицій, адже машини 2014 року зараз в середньому подешевшали на 51,4%. Зате новий власник може бути задоволений вигідною покупкою.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти