Водіям «євроблях» нанесли черговий удар

Компанія Uber повідомила водіям, які зареєстровані у її системі, що з 9 травня припинила реєструвати нових власників нерозмитнених автомобілів на іноземній реєстрації.

Про це повідомляє Твоя МАШИНА з посиланням на Громадське.

Так, з 9 травня компанія не починатиме співпрацювати з водіями, які не розмитнили своїх автомобілів та не прийматиме документи на ці автомобілі. Водночас співпрацю з уже зареєстрованими власниками «євроблях» припиняти не стануть: вони зможуть й надалі працювати у системі та займатися пасажирськими перевезеннями.

Про припинення співпраці з власниками «євроблях» повідомили й інші сервіси таксі, зокрема Uklon, який не реєструє нових автомобілів на іноземній реєстрації ще наприкінці 2018 року, а також Bolt, який припинить співпрацювати з «євробляхами» з 24 травня.

23 листопада 2018 року президент України Петро Порошенко підписав закон, який спрощує процедуру розмитнення автівок, зокрема з європейськими номерами, та закон, який підвищує відповідальність за порушення правил розмитнення автомобілів.

22 лютого 2019 року сплив термін пільгового розмитнення авто на єврономерах, протягом якого зареєструвати автомобіль в Україні можна було зі знижкою у 50%. Протягом «пільгового періоду розмитнили понад 124 тисячі «євроблях». Власники таких авто сплатили до бюджету 7,67 мільярда гривень.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти