Сервіси таксі оголосили бойкот “евробляхам”

З 25 травня в повну силу запрацює закон про розмитнення автомобілів на іноземних номерах

Сервіси на замовлення таксі Bolt (раніше Taxify), Uber, Uklon відмовляються від співпраці з власниками автомобілів з іноземною реєстрацією. Такі рішення пов’язані з законом про легалізацію “евроблях”, власникам яких з 25 травня почнуть виписувати штрафи.

У Uklon “евробляхери” будуть легальними до останнього дня перед вступом закону в повну силу – 24 травня.

“Ще півроку тому ми заявили, що як тільки приймуть закон, ми будемо діяти відповідно до закону. Закон прийняли, ми, як і заявляли, 24 травня відключимо всі єврономера, які є у нас в системі, нові приймати вже не будемо”, – розповіли в прес-службі Uklon.

У  Bolt , який раніше називався Taxify, теж перестануть реєструвати “евробляхі” після 24 травня.

“Це стало стратегічно важливим рішенням. Ми впевнені, що відмова від співпраці з водіями нерозмитнених автомобілів допоможе нам поліпшити сервіс і зробити його більш надійним”, – розповів регіональний менеджер Bolt в Україні Тарас Потічний.

Український офіс компанії Uber не надав офіційних коментарів по темі. Але компанія повідомила в додатку для водіїв, що теж відмовляється від “евроблях”. Причому в Uber вирішили не чекати 24-25 травня і відмовилися приймати нових “бляхерів” з 9 травня. Водіїв попередили, що вже зареєстровані власники “евроблях” будуть поступово відсіюватися, адже рано чи пізно їм доведеться оновити актуальну інформацію про свій автомобіль.

Джерело Сегодня
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти