Скільки автовиробники заробляють на продажі своїх авто

Нові автомобілі коштують великих грошей. Ціна на них формується на основі багатьох факторів, починаючи від витрат на дослідження і закінчуючи дилерською маржею. Редактори журналу BILD з’ясували, скільки виробники заробляють на продажу своїх автомобілів.

У Німеччині новий автомобіль можна купити в середньому за 26 780 євро, з урахуванням ПДВ. Без ПДВ така машина коштує 22 504 євро.

Все починається з розробки. Вона оцінюється в середньому в 1 350 євро. Дорого. Тому багато компаній намагаються об’єднувати свої зусилля і робити машини на однакових платформах.

На матеріали для одного авто в середньому потрібно 9 789 євро. Теж дорого, але чим якісніші матеріали – тим краще. Інженерам, робочим, керівництву потрібно платити зарплату. Це ще 2 250 євро. Але ж є ще й амортизація обладнання – 1 012 євро, реклама – 562 євро, банківські та страхові витрати – 450 євро, адміністративні витрати – 2 137 євро, і дилерська маржа 3 713 євро.

Цікаво, що витрати адміністративні витрати більші, ніж виділяється грошей на дослідження та розробку. На жаль, джерела не говорять, що входить в адмінвитрати.

У підсумку автовиробник отримує прибуток в 1 237 євро, або 5%. Прибуток в 4-6% характерний при продажі звичайних автомобілів. У люксових спорткарів цей показник сягає \20% (покупці в цьому випадку багато переплачують за бренд).

Джерело autonews.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти