Зеленський і новообрані депутати готують сюрприз «євробляхерам»

Вже завтра, 22 серпня, можуть патрульні зокрема прямо на місці виписувати штрафи, якщо побачать, що власник певного автомобіля досі не розмитнив машину на європейських номерах. Втім, штрафів можна уникнути, адже у правоохоронців досі немає доступу до бази даних авто з ЄС.

На думку голови громадської ради МВС Володимира Мартиненка, є чинне законодавство, згідно з яким санкції вступають в дію вже з 22-го числа.

«Зеленський говорить про те, і багато хто з тих, хто є у новій Верховній Раді, що треба напрацьовувати законопроект і вносити зміни для того, щоб ситуацію врегулювати. Для мене насправді є трошки питанням. Законопроект буде трошки пізніше, ніж 22-ге число. І якраз ось ця часова відстань…? І законопроект не можна внести у перший день роботи Верховної Ради, не розглянувши в комітеті, на голосування і в той же самий день підписати. Є регламент Верховної Ради», – каже експерт.

За словами Мартиненка, треба обов’язково вийти на ситуацію, щоб зробити так, щоб цих автомобілів до ухвалення закону не було на дорозі, щоб не було підстав у поліції штрафувати. Бо вони зобов’язані штрафувати, бо поліцейський не може не виконувати закон. Бо далі буде покарання поліцейського відносно цієї структури.

«Ми до цього прийшли на круглому столі… Верховна Рада, я впевнений, цей закон ухвалить… Ми зараз акцентуємо увагу на європейських номерах, давайте не забувати, що частина східної України їздить на російських номерах», – підкресли він.

Джерело Радіо Свобода
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти