Власники авто на єврономерах опинилися поза законом

Президент Володимир Зеленський внесе проект закону про відтермінування на три місяці штрафів за нерозмитнені автівки з іноземною реєстрацією на першому засіданні парламенту 29 серпня, але до цього часу «євробляхи» будуть поза законом.

«Цей законопроект є пріоритетним, і він буде знову внесений для розгляду на першому ж засіданні парламенту нового скликання. Верховна Рада має підтримати законопроект, і штрафні санкції будуть відтерміновані», – сказав заступник керівника Офісу Президента України Руслан Рябошапка.

Однак є одна важлива деталь. Навіть якщо припустити, що 29 серпня проголосують за перенесення штрафів, то проект закону опублікують лише 30 числа.

«Це означає, що мінімум 6 днів водії таких авто будуть поза законом. Тому нагадую, що відсьогодні ті, хто не розмитнив, але і далі їздять на єврономерах з порушенням митних правил, будуть змушені платити штрафи. Якщо таке авто виявлять на митниці, штраф становитиме 170 тис. грн, а у разі зупинки автомобіля поліцією – від 8,5 до 17 тис. грн.», – пише Телеграм-канал «Блог юриста».

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти