Нардеп розповів, чому відтермінування штрафів для «євроблях» не вирішить проблему

Проблема нерозмитнених авто лише посилює напругу в суспільстві. Ухвалення президентського законопроекту про відтермінування «пільгового періоду» не вирішить ситуації – потрібно якнайшвидше прийняти необхідні ініціативи, які й допоможуть вирішити це питання.

Таку думку під час засідання погоджувальної ради парламенту висловив народний депутат України Тарас Батенко в ефірі телеканалу ZIK.

Він наголосив на питанні із тимчасовим перебуванням в Україні автомобілів з іноземною реєстрацією. Мовляв, невирішеність проблеми спричинює постійну напругу в суспільстві.

«Як ви знаєте, з 22 серпня правоохоронні органи отримали права накладати драконівські штрафи на власників цих автомобілів. Сьогодні складено уже понад 250 протоколів на власників таких авто, очевидно, це не знімає напруження у суспільстві», – наголосив Батенко.

Водночас, на його думку, усі запропоновані державою шляхи вирішення ситуації є неповними, вони не пропонують комплексного та цілісного вирішення проблеми. Тож, на його думку, уже завтра потрібно розглянути президентський законопроект №1030 щодо відтермінування початку штрафування водії на автомобілях з іноземною реєстрацією.

Однак, за його словами, відтермінування на 3 місяці не вирішить проблему. Тому було зареєстровано законопроект №2078, який і «наближує нас до вирішення цього питання».

«Я попрошу вас внести його в порядок денний наступного пленарного засідання і дати розпорядження комітетам розглянути його, як першочерговий», – підкреслив Тарас Батенко.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти