В Україні дороги почали будувати за новою технологією

Вперше в Україні на дорогах державного значення для ремонту дорожнього покриття на ділянці з інтенсивним рухом великовантажного транспорту використовується сучасна технологія НіMA (highly modified asphalt).

Про це повідомили у прес-службі компанії Автомагістраль-Південь, яка займається будівництвом ділянки дорогиМ15 “Одеса – Рені”, км 48+400 – км 48+800, що біля пункту пропуску Маяки-Удобне на кордоні України з Молдовою.

НіMA, за своїми властивостями, найкраще підходить для влаштування нижніх і верхніх шарів дорожнього одягу в місцях повільного руху та зупинок великовантажного транспорту. Для модифікації бітуму використовувався полімер-модифікатор типу SBS Kraton™ D 0243 в значній кількості – не менше 7,5 відсотків від ваги бітуму.

НіMA широко використовується у світі. Полімерні модифікатори добре працюють в різних температурних режимах. Наприклад, в 2013 році, напередодні проведення чемпіонату світу з футболу, з такого матеріалу були зроблені дороги в Катарі. В 2014 році з високомодифікованого асфальтобетону влаштували дорогу на Алясці. НіMA використовували при будівництві злітно-посадкових смуг та руліжних доріжок в аеропортах Вроцлава, Катовице, Праги та інших.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти