«Євробляхи» будуть розмитнювати по-новому

Міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів про прийдешні нововведення. Він повідомив, що уряд готує нову формулу розмитнення автомобілів на єврономерах.

Владислав Криклій розповів, що в уряді готується новий законопроект щодо розмитнення «євроблях». Міністр пообіцяв, що в документі будуть враховані вимоги автовласників, але не зазначив конкретних обсягів, передає Знай.ua.

«По-перше, пропозиція АвтоЄвроСили – скасувати коефіцієнт віку, який зараз впливає на вартість розмитнення старих авто. По-друге, дати можливість ввозити ретро-авто, тому що чинне законодавство не дозволяє цього робити. По-третє, переглянути вимоги по екостандартах, так як на сьогоднішній день через обмеження по (стандарту) “Євро 5”, деякі авто не можуть заїжджати», – зазначає міністр.

З метою заохочення українців купувати нові машини, в Кабміні пропонують повернути утилізаційний збір, який скасували в 2014 році, і навіть обов’язковий техогляд. Нові правила чиновники обіцяють надати до кінця жовтня поточного року. Після чого законопроект буде внесений на розгляд парламенту.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти