Водійське посвідчення по-новому: юрист пояснив, що чекає українців

Законопроект про нові правила отримання водійських посвідчень, зареєстрований у парламенті, не вирішить головну проблему при складанні іспиту на права – корупцію.

Таку думку висловив в ефірі ObozTV автоюрист Денис Конюшко, коментуючи нововведення, що дозволяють вивчати ПДР без відвідування автошколи.

“Якщо ми міняємо місцями числа, їх сума не змінюється. Питання не в тому, де проводити тести, а як контролювати, щоб ці тести дійсно проводилися, а не людина дистанційно все це купувала. Ось де основне питання”, – підкреслив він.

Автоюрист вважає ключовим питання відповідальності тих, хто приймає іспити, і самого водія.

“За численні порушення правил дорожнього руху він повинен бути позбавлений посвідчення водія. А де він буде тести складати – в школі або в сервісному центрі – особливо ситуацію не змінить”, – зазначив Конюшко.

“Ми йдемо в Європу, має все відбуватися як в Європі. Має бути певна кількість балів. Якщо всі ці бали використовували, то посвідчення водія анулюється, і потім водій повинен проходити певні тести, зокрема у психолога. Зараз часті випадки, коли водій має по 20 протоколів на рік і, навіть їх не оплачуючи, катається далі. Це абсолютно неправильно”, – підкреслив він.

На думку експерта, законопроект “просто змінює тих людей, які будуть брати гроші”.

“Він не змінює основну суть проблеми, а саме – контроль за посадовими особами, які проводять навчання і тестування людей, які виявили бажання отримати посвідчення водія”, – підсумував він.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти