У КрАЗі обурені тим, що Міноборони не купує їхні вантажівки

Замість того, щоб формувати незалежність української армії на основі власної техніки, Міноборони чомусь віддає перевагу МАЗам, які на 80% комплектуються за участю російської сировини та матеріалів, цим самим економічно підтримуючи країну-агресора.

Про це інформує офіційний сайт АвтоКрАЗу.

На «АвтоКрАЗі» повністю відмовилися від комплектуючих із Росії ще у 2014 році і перейшли на нові стандарти. Той об’єм постачання двигунів, який щомісяця замовлявся «КрАЗом» на ЯМЗ, сьогодні підприємству без проблем компенсувала компанія Weichai Power. Електрообладнання КрАЗ закуповує в Польщі, Білорусії, підшипники — Польщі, Туреччині, Індії, метизну продукцію освоїли в Кривому Розі, листовий прокат — у Польщі, Чехії, Запоріжсталь перекриває поставки Новолипецького меткомбінату. І це далеко не повний перелік рівноцінної заміни російських на альтернативних постачальників.

КрАЗи значно перевершують автомобілі МАЗ-Богдан та й іншу аналогічну техніку у прохідності, що кожного разу доводять навчання, тренування та випробовування військовими, як на полігонах, так і у реальних умовах. Ніша спеціальної техніки КрАЗ — робота в найважчих умовах, рівних йому у подоланні бездоріжжя ніколи не було. Плюсом до високої прохідності є капотна компоновка КрАЗу — це 1,5 метрів життя, як заслужено називають її військові різних поколінь у різних країнах. Тобто, в нашій країні є вітчизняна техніка, яка не потребує заміни іноземною.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти