В ЄС дадуть 75 млн євро на підвищення безпеки українських доріг

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) нададуть по 75 млн євро на реалізацію проекту «Підвищення безпеки автомобільних доріг в містах України».

Про це інформує сайт Міністерства інфраструктури України.

Днями в Міністерстві інфраструктури України відбувся семінар з питань підготовки до реалізації підпроектів у рамках проєкту «Підвищення безпеки автомобільних доріг в містах України».

Даний проект буде реалізований Києві, Дніпрі, Харкові, Львові, Кам’янець-Подільському та Одесі. Основною метою проекту є зниження смертності та травматизму на дорогах шляхом поліпшення дорожньої інфраструктури, інфраструктури для пішоходів, велосипедистів та громадського транспорту. Орієнтовна вартість проекту становить 177 млн євро, з яких кредити ЄІБ – 75 млн євро, ЄБРР – 75 млн євро, а решта – власні кошти міст, технічна допомога та інші джерела фінансування.

Представники ЄІБ повідомили, що також розглядається можливість запуску другої частини Проекту з обсягом фінансування 50 млн євро з метою залучення до участі нових міст України. Однак, реалізація другої частини проекту можлива лише після використання містами-учасниками коштів першої частини Проекту (177 млн євро).

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти