ЗАЗ може припинити своє існування: автомобілів не буде, завод віддадуть іноземцям

Запорізький автомобільний завод припинив виготовляти автомобілі з 2017 року. Очікувалося, що після фінансового оздоровлення легендарний український автовиробник знову запустити виробництво легковиків, але, схоже, цього не станеться. Іноземці хочуть виготовляти там автозапчастини.

Вітчизняним підприємством зацікавилася компанія Calyx Capital Advisors, чия штаб-квартира знаходиться в Швейцарії. У неї є кілька заводів по всьому світу, передає today.ua.

Здавалося б, що поганого в тому, що іноземці хочуть організувати виробництво на ЗАЗі? Справа в тому, що Calyx планує робити в Запоріжжі запчастини для автомобілів, а не самі авто.

Повідомляється, що іноземці мають намір зайняти під своє виробництво понад 25 тисяч квадратних метрів Запорізького автомобільного заводу і найняти близько 5 тис. робітників. Тобто буде зайнята значна територія Запорізького автомобільного заводу, що унеможливить подальший випуск автомобілів.

Це означає, що багатостраждальний ЗАЗ все більше і більше віддаляється від можливості відновлення серійного виробництва авто, хоча в судовому рішенні щодо його фінансового оздоровлення йдеться, що він повинен зберегти потужності для повноцінної роботи.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти