Частина автомобілів в Україні може суттєво подешевшати

Є всі передумови вважати, що зовсім скоро електромобілі в Україні істотно подешевшають. Міністр інфраструктури України Володимир Омелян на своїй сторінці в Facebook повідомив, що на розгляд Верховної Ради буде внесено вже узгоджений законопроект, який передбачає пільги з продажу та виробництва електрокарів на території країни. Законопроект націлений на стимулювання розвитку ринку автомобілів на електричній тязі. Депутати, які є авторами альтернативних законопроектів, погодилися на їх інтеграцію з урядовим законом.

Міністр інфраструктури розраховує, що закон буде прийнятий в першому читанні вже в цьому році, і додав, що за документ готові проголосувати п’ять фракцій парламенту.

Даний законопроект передбачає скасування акцизу і ПДВ на ввезені в Україну електрокари, а також встановлення нульової ставки збору до Пенсійного фонду. За скромними підрахунками, дане нововведення сприятиме здешевленню електромобілів в Україні на 30 – 40%. Такі ж пільги прописані і в законопроектах, запропонованих депутатами, хоча в них є й інші статті, що передбачають звільнення від сплати ПДВ підприємств таксі, що використовують електрокари, а також фірм з прокату та лізингу електромобілів.

Крім цього, міністерство інфраструктури пропонує звільнити від сплати податків видобуток літію, виробництво літій-іонних акумуляторів і суперконденсаторів. У міністерстві вважають, що це буде сприяти відкриттю в Україні сучасних виробництв і залучення іноземних інвестицій.

Джерело autotheme.info
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти