Депутати пропонують відмінити популярний штраф для водіїв

Днями у Верховній Раді зареєстровано законопроект щодо обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Крім того, документ пропонує не штрафувати за відсутність страхового полісу.

Про це повідомляє ЛІГА:ЗАКОН.

Законотворці передбачили, що особа, яка не має при собі або не пред’явила для перевірки поліса (договору) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката “Зелена картка”) більше не сплачуватиме штраф.

Так, пропонується передбачити можливість укладання договору обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів як у електронній, так і у паперовій формах.

Крім того, розмір страхової суми за шкоду, заподіяну майну потерпілих, пропонують впідвищити до 130 тис. грн (зараз – 50 тис. грн) на одного потерпілого.

У разі якщо загальний розмір шкоди за одним страховим випадком перевищує п’ятикратну страхову суму, відшкодування кожному потерпілому пропорційно зменшується.

Розмір страхової суми за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю потерпілих, пропонують підвищити до 260 тис. грн (зараз – 100 тис. грн) на одного потерпілого.

Пропонується встановити, що розмір страхового відшкодування розраховується на дату здійснення страхового випадку.

Також мають намір скоротити з 90 до 60 днів базовий строк, протягом якого страховик зобов’язаний прийняти рішення стосовно здійснення страхової виплати, передбачивши випадки, коли цей термін може скорочуватися до 10 днів, а також вичерпно визначити умови та межі подовження такого строку.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти