У мережі нагадали, як в Польщі випускали українські Таврії (фото)

Виявляється, українські Таврії випускав не лише вітчизняний Запорізький автозавод, але й підприємство в сусідній Польщі.

Про незвичайну сторінку історії відомого українського бестселера розповіла Facebook-спільнота Українські автомобілі.

Повідомляється, що у січні 1995 року в місті Лодзь (Польща) в будівлі збанкрутілого Інституту текстильної промисловості почалася великовузлове складання ЗАЗ-1102 в двох комплектаціях «Стандарт», «Люкс» і вантажопасажирська модифікація ЗАЗ-110240 (Tavria Van). Збірка здійснювалася фірмою Damis директором якої був Богдан Томашевський.

Автомобіль повинен був зайняти нішу між польськими FSO Polonez і Fiat-126р. Ціни на Таврії складали: 12700, 13500, 13200 злотих. За перші пів року було зібрано 1000 автомобілів. Автомобілі комплектувалися польськими деталями: колісними ковпаками, шинами, акумулятором, термостатом, котушкою і свічками запалювання, а також технічними рідинами. У зв’язку з необхідністю задоволення вимог екологічних викидів, автомобілі, зібрані в Польщі були оснащені каталітичними нейтралізаторами чеської компанії Drupol. Всього на польському ринку було продано близько 6000 автомобілів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти