В Україні хочуть переписати ПДР і підняти штрафи для водіїв

В Україні пропонують ввести нові пункти в ПДР та підняти штрафи за деякі види правопорушень.

Відповідні нововведення містяться у законопроекті №2695 «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху». Документ у Верховну Раду подали нардепи від партії «Слуга народу», передає Знай.ua.

Автори пропонують відмовитися від ідеї нараховувати порушників штрафні бали. Раніше вони передбачалися за деякі види правопорушень як альтернатива грошовим санкціям або попередження від поліцейського. Крім цього, водіїв зобов’яжуть передавати документи поліцейському в руки для перевірки, а не просто пред’являти. За непокору – 425 грн штрафу.

Крім того, внесуть варіант пред’явлення електронних видів посвідчення водія, техпаспорт та полісу ОСАЦВ, а також інших документів, передбачених законодавством. Повідомляється, що вимога про передачу документів в руки поліцейському не буде поширюватися на водіїв, які отримали водійське посвідчення після 2013 року або можуть пред’явити права і техпаспорт в електронному вигляді.

У законі містяться й пункти для пішоходів і велосипедистів. За порушення правил переходу дороги та інших правил дорожнього руху – їм загрожує штраф у розмірі 255 (замість нинішніх 51 грн). Також відмінять винесення попередження за таке правопорушення. Пропонується посилити штрафи за керування машиною особами, які не мають на це права, а також тих, кого ловлять п’яними за кермом.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти