Водій виграв суд на 150 тисяч доларів і отримав дивний номерний знак (фото)

Житель США Бенні Харт відсудив 150 тисяч доларів за відмову Департаменту транспорту видати йому номерний знак з написом IM GOD ( «Я Бог»). Також суд зобов’язав видати автомобілісту табличку з відповідним написом.

Історія триває c 2016 року, коли Харт з дружиною переїхали з Огайо в штат Кентуккі. До цього чоловік 12 років їздив по рідному штату з номером IM GOD, тому після переїзду – в США номерні знаки прив’язані до штату і при переїзді потрібно отримувати його заново – замовив собі такий самий.

Однак в місцевому Департаменті транспорту чоловік отримав відмову. За законами США, водії можуть самостійно вибрати будь-який напис для номера, але вони не повинні бути вульгарними або непристойними. У відомстві заявили, що фраза IM GOD потрапляє під це визначення.

Як пише The Washington Post, Харта таке рішення не влаштуваловоідя: 80-річний атеїст заявив, що ніхто не може довести, що він не Бог, тому і заборонити їздити з таким номерним знаком йому теж не можуть. Він знайшов адвокатів і подав на Департамент в суд. Увесь процес зайняв чотири роки і в результаті водій здобув перемогу.

Тепер Департамент зобов’язаний виплатити йому компенсацію в розмірі 150 тисяч доларів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти