Українцям пообіцяли нові правила дорожнього руху

Нові правила можуть викликати невдоволення та дискусію в самому суспільстві. Однак цього разу українцям пропонується не просто підвищити штрафи, аби змусити до дотримання правопорядку.

Йдеться ще й про підвищення відповідальності для всіх учасників дорожнього руху, про що раніше прийнято було не згадувати, передає Слово і діло.

Не варто очікувати, що навіть найдосконаліший процес пошуку правопорушників на дорогах та ефективна профілактична робота поліції швидко вирішить питання із дотримання ПДР. Механізм притягнення пішохода до відповідальності досить важкий, окрім протоколу, потрібно ще й оперативно встановити особу порушника. Для того, аби виконати ці процедури, необхідно суттєве збільшення персоналу в рядах Нацполіції.

Та й одними лише покараннями систему не змінити. І водії, і пішоходи, і велосипедисти, і власники нових електроскутерів потрапили в спільну пастку – занадто непродуманими та застарілими є транспортні комунікації в сучасних українських містах. Тож важливо не лише карати, але й створювати можливості для того, аби було б доцільно не порушувати ПДР.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти