Стало відомо, скільки легкових авто випустили в Україні у лютому

За даними Укравтопрому, у лютому на українських заводах було виготовлено 225 автотранспортних засобів. Отже, в порівнянні з 2019 роком лютневий обсяг випуску автотранспорту в країні впав на 28 відсотків.

Про виробництво легкових автомобілів знову відзвітував тільки один завод – «Єврокар», де за місяць було зібрано 146 машин. Порівняно із торішнім лютим обсяг великовузлового складання на Єврокарі знизився на 39 відсотків.

Комерційних автомобілів в лютому було вироблено тільки 2 шт. – на заводі «Черкаський автобус». Такий показник на 60% менше, ніж рік тому. У статистиці відсутні дані по КрАЗу, який з незрозумілих причин перестав розкривати інформацію про обсяги виробництва своїх автівок із серпня 2016 року.

Лютневий випуск автобусів збільшився на 6 шт. до 77 од. Найбільше автобусів виробив «Черкаський автобус» – 30 од., на Чернігівському автозаводі виготовили 20 шт., завод «Часівоярські автобуси» закінчив місяць з результатом – 12 автобусів, Корпорація «Богдан» відзвітувала про 10 автобусів і п’ять штук було вироблено на ЗАЗі.

Всього за два місяці з початку року в Україні було випущено 1077 од. автотранспортних засобів, що майже на 11% менше, ніж роком раніше.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти