В Україні вводять автофіксацію порушень ПДР: коли чекати «листів щастя» і скільки доведеться платити

Україна повністю готова до запуску відеофіксації порушень правил дорожнього руху, заявляє міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Як працюватимуть автоматичні камери і коли водіям варто чекати перших штрафів розповідає сайт «Сьогодні».

Камери спостереження встановили на більшості столичних доріг. Вони будуть автоматично фіксувати порушення правил. А потім дуже швидкі водії отримуватимуть «листи щастя» і платитимуть штрафи. У МВС стверджують, що камери готові до запуску. У насиченому автомобілями Києві і області їх понад 50.

Антон Геращенко, заступник міністра внутрішніх справ України:

«Якщо машина буде їхати з перевищенням швидкості, радар спрацює, камера зафіксує номер машини».

Штраф буде надходити саме власникові транспорту. Навіть якщо за кермом в момент порушення був не він.

«Ви зможете подивитися момент відеозапису. Як ця машина, в якому місці порушила і зателефонувати товаришеві і попросити його оплатити даний штраф. Якщо ваш товариш відмовиться, тоді відповідальність доведеться нести вам», – зазначає заступник міністра.

Посилати платіжку будуть на Укрпошту. Сплатити штраф можна буде як в банку, так і через інтернет.

«Розмір штрафу – 255 гривень якщо перевищення швидкості до 50 км/год. Якщо понад – 510 гривень. Якщо штраф не буде сплачено протягом 10 днів з моменту отримання повідомлення, то штраф буде збільшуватися удвічі», – попереджає Антон Геращенко.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти