В Україні вже з’явилися камери фото- і відеофіксації порушень

Системи фото- і відеофіксації порушень ПДР вже запущені в Україні. Зокрема, такі камери на даний момент працюють в Києві і деяких інших населених пунктах. Про це стало відомо кореспонденту Автоцентру в рамках конференції, присвяченій безпеці дорожнього руху.

Київська міськадміністрація вже зараз “бачить” через мережу камер порушення ПДР по Києву. По місту встановлено безліч відеокамер з роздільною здатністю Full HD. З них зображення потрапляє на централізовану мережу, звідки інформація передається до правоохоронних органів. Система має назву «Безпечне місто».

В цілому, по Україні у цій системи вже працює близько 4100 камер. 3 петабайта інформації зберігається 30 діб. Є оглядові та панорамні камери. Деякі з них роботизовані. Встановлено камери на складних розв’язках і перехрестях. Здатні визначати кількість трафіку і завантаженість доріг. Система передає інформацію в МВС і ГСЧС. При цьому фіксуються не тільки дороги, але і важкодоступні місця (під мостами, контроль паркомісць).

Але найголовніше, що ця система визначає номерні знаки, і проводить ідентифікацію осіб. Фіксація будь-яких правопорушень-порушення напрямку руху, виїзд на зустрічну, виїзд на смугу громадського транспорту.

Точність 95%, визначення номерного знака на автомобілі, який рухається зі швидкістю до 125 км/год, незалежно від часу доби.

Таким чином, фото- і відеофіксація порушень ПДР в Україні вже запущена на технічному рівні. Тепер  залишилось закріпити нововведення законодавчо.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти