Чим здивував вторинний ринок України за 10 місяців 2017 року

На вторинний ринок України в значній мірі впливає імпорт вживаних автомобілів за пільговими ставками акцизного податку – на них сьогодні припадає десята частина продажів на вторинному ринку. Всього за підсумком 10 місяців поточного року на внутрішньому ринку України було продано більше 365 тис. автомобілів з пробігом, 74 тис. з них припадає на LCV, передають Автомобільні новини.

В основному, звичайно, продають і купують іномарки – 71%, решта 29% – це транспортні засоби, випущені в Україні, СРСР і СНД.

Дивно, але перше місце в рейтингу авто з пробігом, що реалізуються на вторинному ринку, належить марці ВАЗ. За нею йдуть Daewoo, Volkswagen, Toyota і ZAZ. До другої п’ятірки лідерів (6-10 місця) входять Chevrolet, Skoda, Opel, Hyundai і Mitsubishi.

Серед преміальних брендів попитом користуються Mercedes, BMW і Audi, хоча в загальному рейтингу у них 12, 14 і 15-е місце.

Як видно, лідерство на первинному і вторинної ринках України сильно різниться. Так, серед популярних марок ринку вторинних продажів немає Renault, при тому, що цей бренд є лідером серед іномарок з пробігом, що імпортуються за пільговим акцизом, і серед нових автівок, що купуються в автосалонах.

Але це і зрозуміло: на внутрішньому ринку б/в авто тон задають транспортні засоби 2004-2008 рр. випуску, а Renault стала набирати популярність лише останні роки.

До ТОП-10 моделей-бестселерів вторинних продажів в Україні увійшли:

  1. Daewoo Lanos
  2. Skoda Octavia
  3. Volkswagen Passat
  4. Chevrolet Aveo
  5. Daewoo Sens
  6. Mitsubishi Lancer
  7. Opel Vectra
  8. Volkswagen Golf
  9. Toyota Camry
  10. Chevrolet Lacetti

Серед преміальних моделей до трійки найпопулярніших належать BMW 5-Series, Audi A6 і Mercedes-Benz E-Class (W124).

Серед авто SUV сегмента найкупованішими на вторинному ринку є:

  1. ВАЗ 2121
  2. Hyundai Tucson
  3. Mitsubishi Outlander
  4. Toyota Land Cruiser Prado
  5. Toyota RAV4
  6. BMW X5
  7. Hyundai SantaFe
  8. Honda CR-V
  9. Toyota Land Cruiser
  10. Volkswagen Touareg

У порівнянні з минулим роком вторинний ринок в більшості областей України скоротився, найзначніше – на Західній Україні, оскільки тут вважають за краще імпорт вживаних автомобілів за пільговими податковими ставками або на єврономерах.

При цьому подекуди ринок і виріс, наприклад в Закарпатті, Харківської, Запорізької та Хмельницької областях. В цілому по країні внутрішні перепродажі знизилися на 5%.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти