Де в Україні будуватимуть 3 бетонні автостради в 2018 році

Міністерство інфраструктури запланувало будівництво 232 кілометрів цементобетонних доріг в наступному році. Про плани масштабного будівництва заявили під час засідання транспортного комітету Верховної Ради. Будівництво обійдеться в 8 мільярдів гривень, передає Автовод.

Будувати нові дороги не будуть, а капітально реконструюють вже існуючі: Північний обхід Житомира, дорога Н-31 Дніпро – Решетилівка, і автотрасу Н-11 Кропивницький – Миколаїв.

У першому випадку на трасі покладуть дорогу категорії 1б, розширять її з двох до чотирьох смуг. За словами представника Держагентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Андрія Чабановського, на це витратять мільярд гривень. Кредит на це виділить Європейський банк реконструкції і розвитку.

Другу трасу Н-31 Дніпро – Решетилівка також розширять з двох до чотирьох смуг, 137 кілометрів покриють цементобетоном. На це витратять 5,4 мільярда гривень.

У Миколаївській області капітально відремонтують 73 кілометри дороги, ця ділянка буде з цементобетону. Проект коштує 1,6 мільярда гривень.

 

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти