У мережу злили карту камер відеофіксації порушень ПДР (мапа)

Обіцянки МВС впровадити автоматичну відео- та фотофіксацію порушень правил дорожнього руху (ПДР) нарешті стають реальністю. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вже повідомив про швидкий початок 45-денного перехідного періоду, після якого водіям-порушникам почнуть надходити листи зі штрафом, які в народі іронічно називають “листи щастя”, пише “Сьогодні”.

Перші 20 відеокамер з’являться в Києві, ще 30 – в області. У той же час низка юристів як і раніше стверджують, що автоматичне накладення штрафів незаконне і може бути успішно оскаржене в суді.

Необхідність введення системи автоматичної фіксації (САФ) порушень ПДР в міністерстві обґрунтовують позитивним зарубіжним досвідом. Наприклад, в Польщі після масового впровадження САФ порушень на дорогах стало менше на 30%. У нас акцент зроблено на фіксацію перевищення швидкості як головного чинника ДТП. За статистикою патрульної поліції, саме висока швидкість є причиною кожного третього ДТП, причому наслідки дуже важкі – загиблі, поранені.

За роз’ясненням МВС, на аварійно небезпечних ділянках доріг і в місцях концентрації ДТП на вулицях міст встановлять стаціонарні комплекси автоматичної фіксації, що дозволяють цілодобово в автоматичному режимі проводити їх фотозйомку або відеозапис і виявляти водіїв, які перевищили швидкість.

“В середньому по Україні щодоби в ДТП гине 9 осіб, 90 людей травмуються. Найбільш ефективним і безальтернативним механізмом контролю за швидкісним режимом на дорогах буде впровадження системи автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху”, – повідомили нам в пресслужбі МВС.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти