Водіям тепер буде непереливки: нові штрафи

Кабінет Міністрів України прийняв до уваги пропозицію МВС про більш жорстке покарання за порушення правил дорожнього руху. Незабаром на дорогах України можуть з’явитися камери стеження, які будуть фіксувати порушення. По місту обмеження швидкості встановлять на позначці 50 км/год, а перші права водій отримуватиме на два роки. Також передбачено збільшення штрафів для любителів швидкої їзди, передає Автотема.

Крім того, МВС пропонує більш жорстко карати водіїв, які скоїли ДТП, перебуваючи в нетверезому стані. В даний час в Кримінальному Кодексі України для п’яних водіїв передбачено покарання тільки за вчинення ДТП.

Адміністративний кодекс тепер передбачає накладення штрафів за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння в розмірі 10200 грн. За повторне порушення водій повинен буде заплатити 20400 грн. штрафу.

Перше водійське посвідчення дійсне лише два роки. Якщо за цей період у водія було не більше двох порушень правил дорожнього руху, то йому видається нове посвідчення водія терміном на 30 років без додаткової здачі іспитів. У тому випадку, якщо водій за два перших роки більше двох разів порушив ПДР, то він відправляється на переекзаменування.

За перевищення швидкості більш ніж на 50 км/год водієві загрожує штраф у розмірі 3400 грн. За втечу з місця ДТП водій позбавляється прав на півроку, а також сплачує штраф 3400 грн. За керування авто без водійського посвідчення на водія накладається штраф 10200 грн., А при повторному порушенні – 40800 грн. Якщо за кермом авто знаходиться особа, позбавлена ​​посвідчення водія, то порушник зобов’язаний сплатити штраф 20400 грн., А за повторне подібне порушення протягом року сума штрафу складе 40800 грн.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти