В Україні можуть скасувати штрафні бали за порушення ПДР

Штрафні бали, якими можна «розрахуватися» за порушення Правил дорожнього руху, які будуть фіксувати в автоматичному режимі, можуть скасувати уже завтра.

Про це пише glyadyk.com.ua.

Сьогодні кодекс про адміністративні правопорушення передбачає можливість розрахуватися за порушення ПДР штрафними балами, які кожного року нараховуються водіям.

Закон передбачає, що кожного року усім водіям нараховується по 150 штрафних балів. За одне правопорушення, яке фіксується в автоматичному режимі, знімається по 50 балів. Тобто, в рік, водій може вчинити три порушення ПДР і якщо вони будуть зафіксовані в авторежимі, розрахуватися за них балами.

Такий український механізм є абсолютно протилежним тому механізму, який працює у країнах Європи, де штрафні бали нараховують додатково до штрафів, які накладаються на водіїв за порушення ПДР. При накопиченні певної кількості балів, водія можуть позбавити права керувати транспортними засобами на певний період.

Однак, у Верховній Раді на розгляді знаходиться законопроект, який покликаний скасувати норми закону, які власне й передбачають механізм “безкарної” відповідальності для водіїв. У разі прийняття цього закону, з 1 травня, коли водіїв почнуть штрафувати за порушення ПДР, які будуть зафіксовані в автоматичному режимі, потрібно буде платити штрафи.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти