Рада може спростити розмитнення автомобілів

Депутати «Слуги народу» зареєструвала у парламенті документ, який має здешевити розмитнення машин.

Йдеться про законопроект №3389 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення умов ввезення на митну територію України транспортних засобів».

Текст документу, зареєстрованого у ВР 24 квітня, на сайті парламенту поки що відсутній.

Водночас один із його авторів Євгеній Брагар написав на своїй сторінці у Facebook, що законопроект пропонує перегляд ставок акцизного податку на автомобілі, а саме з формули розрахунку вилучається коефіцієнт віку автомобіля.

«Тобто за діючим законодавством розмір акцизу на дизельний автомобіль віком 10 років об’ємом (двигуна – ІФ) 1.6 л становить 1200 євро, а за запропонованою законопроектом формулою лише 120 євро, тобто в 10 разів менше! Такий механізм забезпечить справедливий розрахунок вартості розмитнення, коли купуючи автомобіль 2010 року випуску, майбутній автовласник не сплачуватиме акциз у 10 разів більший, ніж власник авто 2019 року», – повідомив нардеп.

Також законопроект захищає і майбутніх власників вантажного транспорту, «ставки акцизного податку на який досить прийнятні, але виключно якщо автомобіль не старший 5 років».

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти