Суперкар вартістю 1 млн доларів відкликають через ризик загоряння

McLaren відкличе понад 2,7 тисячі суперкарів, в тому числі свою модель Senna потужністю 789 к.с. і вартістю 1 мільйон доларів. У них існує підвищений ризик загоряння.

Згідно із заявою, опублікованою у вівторок на веб-сайті Національної адміністрації безпеки дорожнього руху в США, більшість автомобілів, що потрапляють під відкликання, — це моделі McLaren 720S, GT і 570GT. У повідомленні вказується, що пінопласт прокладка для придушення шуму і вібрації, встановлена під паливним баком, може утримувати вологу, потенційно викликаючи корозію металу бака, що в кінцевому підсумку може спровокувати витік палива.

Хоча витік палива або випаровування парів відбувається далеко від джерел тепла, якщо залишити їх без нагляду, паливо може пролитися під автомобілі і збільшити ризик виникнення пожежі, йдеться в заяві.

Представник McLaren зазначив, що з цією проблемою не було пов’язано ніяких пожеж, і що відгук був зроблений з обережності.

Також кампанія відкликання торкнеться 157 суперкарів McLaren Senna в США. Названий на честь покійного бразильського гонщика Формули 1 Айрона Сенни, цей автомобіль був найпотужнішою моделлю бренду, сертифікованою для доріг загального користування. Дебют моделі відбувся на автосалоні в Женеві у 2018 році. Загальний тираж суперкара по всьому світу склав 500 примірників.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти