Підрозділ Volkswagen R буде створювати «заряджені» електрокари

Volkswagen не соромиться своїх майбутніх планів щодо електрокарів, але тепер є новий звіт, в якому йдеться про те, що німецький автовиробник перетворить підрозділ «R» в марку з випуску «заряджених» електрокарів.

У бесіді з Top Gear член правління VW Group Юрген Штакманн розповів, що майбутні моделі «R» будуть не тільки цікавими, а й електричними.

«Майбутнє R має бути і буде електричним. Ми все ще працюємо над тим, що почали два з половиною роки тому, але робота попереду є і модельний ряд буде електріфіцірованим», – сказав Штакманн.

Електричне майбутнє марки R, звичайно ж, вже почалося, оскільки VW недавно представила Touareg R, першу модель підрозділу R, оснащену гібридною силовою установкою. Топова версія німецького позашляховика оснащена модулем, що підключається, і поєднує в собі 3,0-літровий V6 потужністю 336 к.с. в парі з електродвигуном потужністю 130 к.с. Електромотор живиться від батареї ємністю 14,1 кВт/г, а сумарна віддача агрегатів становить 456 к.с.

І давайте не будемо забувати про модель ID.R, акумуляторний спорткар Volkswagen, який встановив безліч рекордів по всьому світу. Проте, шанувальники двигуна внутрішнього згоряння отримають можливість придбати допрацьований автомобіль від інженерів Volkswagen R, що відноситься і до восьмої генерації хетчбека Golf. «Заряджена» версія сімейства Golf буде оснащуватися 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом, що працює в парі з повним приводом, і, будемо сподіватися, збереже звання кращого хетчбека.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти