Камер вистачить на всіх: в МВС налаштовані всерйоз зайнятися порушниками на дорогах

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розраховує, що в найближчі півтора року на українських дорогах буде встановлено 4000 камер, які фіксуватимуть правопорушення, повідомляє прес-служба МВС, передає AUTO.RIA.com.

Таке рішення повинно допомогти знизити смертність на дорогах спочатку на 30, пізніше на 50%. Міністр сподівається, що в грудні Верховна Рада ухвалить відповідний законопроект, який дозволить задіяти настільки масштабну систему. Також чиновник нагадав про заплановане зниження дозволеної швидкості в населених пунктах до 50 км/год, що, на його думку, також має позитивно вплинути на дорожню безпеку.

Імовірно, крім вже відомих запланованих нововведень для українських водіїв, описаних у нещодавно зареєстрованому законопроекті №7286 (нові принципи спілкування водія і поліцейського, підвищення штрафів, «сюрпризи» для тих, хто їздить на машинах з єврономерами) у Раді з’явиться ще один документ. Справа в тому, що робота систем автоматичної фіксації порушень «заморожена» рішенням Конституційного Суду України ще в 2010 році, і з тих пір норми Адмінкодексу, згідно п.4 Рішення КСУ, так і не були приведені у відповідність з Рішенням. Значить – потрібно втілити потрібні рішення, які дозволять системам автоматичної фіксації працювати в правовому полі.

Крім ще одного законопроекту від МВС, слід очікувати і постанови від Кабміну, яка внесе зміни в п.12 Правил дорожнього руху України щодо дозволеної швидкості в населених пунктах (зниження ліміту з 60 до 50 км/год).

 

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти