Renault проведе наймасштабніше скорочення за свою історію

Французькому щоденному виданню Le Figaro стали відомі деталі майбутнього скорочення штату, до якого має намір вдатися компанія Renault для подолання кризи і поліпшення свого фінансового стану, проблеми з яким пов’язані з пандемією коронавируса.

За інформацією французьких колег, компанія має намір провести поетапне скорочення близько 5 тис. cпівробітників у всьому світі. При цьому заплановані звільнення характеризуються як «м’які». До 2024 року планується скорочувати неключових позиції тих співробітників, які будуть йти на пенсію або звільнятися за власним бажанням. При цьому вже через кілька днів Renault представить план по стабілізації свого фінансового становища.

Однак в прес-службі Renault повідомляли, що компанія має намір почати на підприємстві в місті Дуе збірку моделей, які раніше проводилися поза Францією. У той же час підприємство у французькому Флену можуть перепрофілювати, а також закрити ще 3 заводи в різних регіонах країни.

Раніше повідомлялося, що міністр фінансів Франції попередив, що Renault може збанкрутувати без державної допомоги, в зв’язку з чим французький уряд розглядає питання про надання автопідприємству кредиту в розмірі 5,4 млрд доларів. При цьому марка Renault має намір скоротити свої витрати приблизно на 2 млрд євро. У свою чергу бренд Nissan планує зменшити свої витрати приблизно на 3 млрд доларів, для чого буде скорочений персонал в різних підрозділах: від проектного до планування заходів. При цьому початковий план двох компаній про реалізацію до 2022 року 14 млн машин буде скорегований у бік зменшення.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти