Електрокар Toyota отримав «довічну» гарантію на батарею

Японський автовиробник гарантує справність тягової батареї на своєму комерційному електромобілі Toyota ProAce Electric протягом 15 років або в рамках пробігу до 1 млн км за умови, що автомобіль буде обслуговуватися в офіційного дилера.

Технічно Toyota ProAce Electric є аналогом однооб’емників концерну PSA – Peugeot e-Expert, Citroen e-Jumpy і Opel Vivaro-e. В його основу лягла платформа EMP2. При цьому в рух модель, як і європейських «братів», приводиться виключно 136-сильним електромотором і тяговими акумуляторами на 50 або 75 кВт/год.

Залежно від використовуваної батареї і довжини бази, запас ходу на одній зарядці у всіх фургонів варіюється від 230 до 330 км, а вантажність становить 1-1,28 тонни.

При цьому АКБ на французьких фургонах Peugeot і Citroen мають гарантію всього 8 років або 160 тис. км пробігу. Тому крім як маркетинговим ходом гучну заяву Toyota назвати не можна — аналогічну акцію з гарантією 10 років або 1 млн км пробігу раніше пропонував лише Lexus для електрокросовера UX 300e.

У компанії поки не озвучують прайс-лист на свій електричний фургон. Відомо тільки, що в Європі постачання моделі стартують в жовтні.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти