Майбутній Mini може виявитися великим позашляховиком

Ця новина точно стане сюрпризом для найвідданіших шанувальників Mini.

Керівництво Mini зрозуміло, що автомобілям компанії не обов’язково потрібно бути «міні», щоб бути успішними. Наприклад, недавно представлений рестайлінг другої генерації Mini Countryman. Бувши найбільшим Mini в історії марки, Countryman зарекомендував себе як добре реалізована модель на будь-якому авторинку. У США Mini Cooper як і раніше обходить Countryman, але не на багато. В цілому на частку Countryman припадає понад 30% продажів компанії.

Наявність невеликого кросовера виявилася дуже вигідною для Mini, і виникає питання про те, чи є в планах додаткові більші моделі Mini. У своїй бесіді з закордонними виданнями керівник проекту Олівер Хейлмер розповів, що це дійсно так.

Як повідомляється, Хайлмер непомітно натякнув, що в ідеї є Mini-позашляховик великих габаритів. Якщо це так, невідомо, чи буде він обмежений лише тими двома авторинками. Одне можна сказати точно: у Mini вже є «візок» для такої моделі. Модульна архітектура BMW UKL2 підтримує не тільки поточний Countryman, але й BMW X2 і новий BMW 2 Series Gran Coupe.

На даний момент Mini не виступив з офіційною заявою, однак якщо план зі створення більшого позашляховика все ж знайде своє продовження, то деякі давні прихильники марки будуть не дуже задоволені.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти