В Японії почали продавати кабріолет Lexus LC500

Спочатку модель Lexus LC500 була представлена ще в січні 2016 року. Однойменний кабріолет з’явився набагато пізніше — в листопаді 2019-го. І лише тепер відкрита версія спорткара надійшла в продаж в Японії.

М’який верх, який може бути пофарбований в чорний або бежевий колір, розкладається і складається за 15-16 секунд, причому робити цю операцію можна на швидкості до 50 км/год.

Оскільки управляти кліматом в кабріолеті дещо складніше, ніж в купе, Lexus LC500 Convertible оснащений спеціальною системою Lexus Climate Concierge. Вона не тільки отримала окреме обдування для шиї, а й навчилася автоматично активувати обігріву крісел і керма, щоб не переохолодити пасажирів.

До речі, разом з кабріолетом стала доступна і оновлена версія купе. В ході недавнього апдейту інженери зменшили безпружинні маси відразу на 10 кг. Цього вдалося домогтися за рахунок нових стабілізаторів, алюмінієвих компонентів, більш міцних пружин і полегшених задніх коліс.

На додаток до цього виробник додав два кольори кузова (Cadmium Orange і Nori Green Pearl), а також представив нові 20-дюймові колісні диски в кольорі Dark Graphite.

Силова установка колишня. Під капотом встановлений 5,0-літровий атмосферний V8, що видає 478 к.с. і 539 Нм. Він агрегатується з 10-ступінчастим “автоматом”. Привід — задній. Динамічні характеристики поки не розголошуються. Закрита версія здатна прискорюватися з 0 до 100 км/год за 4,7 секунди. Слід враховувати, що кабріолети зазвичай трохи повільніші через більшу масу.

Гібридна версія LC500h з 3,5-літровим V6, який в парі з електромотором видає 359 к.с., теж залишилася в строю.

Мінімальна ціна кабріолета – 15000000 ієн. Купе в базі трохи доступніше — від 14500000 ієн.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти