Tesla зайняла останнє місце в рейтингу якості автомобільних брендів США

250 проблем на 100 автомобілів при тому, що середня кількість по галузі – 166 проблем на 100 автомобілів.

Автомобілі Tesla з’явилися в звіті якості автомобілів в США JD Power 2020 Initial Quality Study перший раз, і відразу ж позначили своє лідерство … з кінця рейтингу. Серед усіх 32 брендів Tesla впевнено зайняла останнє 32 місце з 250 проблемами на 100 автомобілів при середньому значенні по галузі 166 проблем на 100 автомобілів. Правда, тут є кілька нюансів.

По-перше, самі укладачі рейтингу визнають результат Tesla неофіційними. Річ у тім, що компанія не дає дозвіл на дослідження автомобілів власників в 15 штатах, в число яких входить і Каліфорнія, найбільш представницький штат в США по електромобілях і гібридах. Проте, в JD Power склали досить велику вибірку (було досліджено близько 1250 авто Tesla в 35 інших штатах, переважно Model 3), що і дозволило включити Tesla в підсумковий рейтинг, нехай і не офіційно.

Другий нюанс полягає в тому, що претензії до Tesla мають переважно косметичний характер: користувачі скаржаться на дефекти забарвлення, погано підігнані один до одного кузовні елементи, а також скрипи. Загалом, проблеми, які на швидкість ніяк не впливають, і з якими можна жити. У разі інших автомобілів проблеми можуть бути куди серйозніші — наприклад, з двигуном або трансмісією.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти