З’явилися подробиці про новий електрокар Cadillac Lyriq

Американська компанія розповіла, як модель отримала свою назву.

Ті, хто знає свою автомобільну історію, повинні бути знайомі з Cadillac. Відтоді, як виробник автомобілів класу люкс зарекомендував себе в галузі на початку 1900-х років, в його модельної лінійки було дуже багато різних назв.

Проте, настання нового тисячоліття ознаменувало перехід Cadillac до буквено-цифрову номенклатуру, що супроводжувалася філософією дизайну марки – «Мистецтво і наука».

Через два десятиліття автовиробник з Воррена вирішив знову називати свої автомобілі справжніми іменами, і першим стане електрокар Cadillac Lyriq. Lyriq також сигналізує про перехід бренду на електрифікацію.

Кросовер EV, який дебютує 6 серпня, адаптує модульну платформу своєї материнської компанії для електромобілів, яка підтримує ємність акумулятора від 50 кіловат-годин до 200 кВт-год.

Однак, крім специфіки, повернення Cadillac до того, щоб давати своїм автомобілям справжні імена, є свідомим зусиллям — в крайньому разі, на думку Філа Даучі, глави компанії зі стратегії глобального бренду.

В ексклюзивному інтерв’ю з GM Authority, він зазначив, що Lyriq є частиною нової структури іменування Cadillac, яка містить закінчення імен на «iq», які ефективно замінюють CT і XT. Це також буде сигналізувати про великий перехід Cadillac до електрифікації.

Даучі також сказав, що нова структура імен «сигналізує про те, що Cadillac виводить на ринок інший тип транспортного засобу, який працює спільно з людиною, природою і машиною».

Ще одна причина для назви Lyriq була в тому, що Cadillac є найбільш згадуваним брендом в піснях, за словами Даучі.

Після Lyriq Cadillac також збирається представити ще одну новинку – Celestiq – це повнорозмірний розкішний седан, який обов’язково стане флагманом бренду. Даучі пообіцяв, що новинка не залишить байдужим нікого.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти